Doorstart Sweet Blossom

Sweet Blossom Orchestra is weer gestart met repeteren. Onder leiding van Sylvie de Lyon heeft de band een doorstart gemaakt. Met een groot aantal nieuwe muzikanten is 15 september jl. weer begonnen. We zijn nog wel op zoek naar een uitbreiding in de trompetsectie. Repeteren op donderdagavond op de oneven weken in 't Koetshuis te Tricht.

Stijlvol afscheid Teunis de Wit

Teunis de Wit stopt na 25 jaar Sweet Blossom Orchestra met het muzikaal leiderschap van deze band. Een mooier afscheidscadeau had de band zich niet kunnen bedenken, toen zij een jaar geleden gestart zijn met het aanvragen van een lintje en die 26 april tijdens de zogenaamde lintjesregen in Geldermalsen is gehonoreerd. Teunis de Wit is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Teunis de Wit die op Koningsdag 70 jaar is geworden en 60 jaar in de muziek zit, vindt het na 25 jaar Sweet Blossom Orchestra genoeg. Een icoon in de muziekwereld! Op reeds jonge leeftijd begonnen en furore gemaakt met de legendarische band The Oscar White Jazzband, die vele optredens hadden in binnen en buitenland en veel prijzen in de wacht hebben gesleept. Getuige het prachtige plakboek dat moeder De Wit van al die jaren had bijgehouden. Ook van 25 jaar Sweet Blossom Orchestra zijn er prachtige plakboeken. Ook met deze band heeft Teunis mooie tijden beleefd in zowel binnen- als buitenland. Als afscheidscadeau kreeg Teunis uit handen van zakelijk leider SBO Joke van Vrouwerff een prachtig fotoboek uitgereikt van 25 jaar Sweet Blossom Orchestra.

Een stijlvol afscheid en prachtig laatste optreden o.l.v. Teunis de Wit. Emotioneel en een beetje vreemd, als je 25 jaar met een dergelijke band gespeeld hebt en mooie tijden hebt beleefd. Het voelt een beetje raar en toch was het een fantastische middag in Kasteel Ophemert. Een geweldig concert heeft SBO neergezet met verrassende elementen, zoals Roel van Zwol die Buena sera zong, Teunis zelf die O When the saints go marching in, zong, in het kader van de bevrijding speelde SBO ook de "war time memories" met zang van Anita Simons met daarin the white cliffs of dover en we'll meet again. Zo speelde invaller Ad op de bas de sterren van de hemel en waren we blij met invallers Daan en Mark op trompet. Kortom, een spetterend laatste optreden van Sweet Blossom Orchestra o.l.v. Teunis de Wit en in deze samenstelling. Een aantal bandleden heeft gemeld, samen met Teunis te stoppen.

Het was een zonovergoten dag en zowel binnen als buiten op het terras was het goed toeven in Kasteel Ophemert met heerlijke tapas uit Neerijnen.
Teun 5 mei

Uitnodiging optreden 5 mei 2016

poster 5 mei