site maker

Actueel

Laatste nieuws

Bezoek onze facebookpagina voor het meest actuele nieuws en foto's van onze optredens. We zijn te vinden op www.facebook.com/sweetblossomorchestra

Onze optredens

2020
19 januari 2020 - Swingend het nieuwe jaar in, dorpshuis 't Duyfhuis, Deil
18 januari 2020 - Bloesemtocht Geldermalsen
5 mei 2020 - Bevrijdingsfestival Geldermalsen
9 mei 2020 - Stiefbeenmarkt Tricht

2019
13 januari 2019 - Swingend het nieuwe jaar in, Meteren
13 april 2019 - Bloesemtocht Geldermalsen
27 april 2019 - Koningsdag Geldermalsen
30 mei 2019 - Terrasconcert, ’t Koetshuis Tricht
23 juni 2019 - Lazy afternoon concert, culturele week, De Pluk, Geldermalsen
1 sept 2019 - Jazz festival Buren
28 sept 2019 - Muzikale Monumenten, Veerhuis, Varik
8 december 2019 - Gelderlandfabriek, Culemborg

Vacatures trombone en trompet

Speel jij trombone of trompet? Kun je goed bladmuziek lezen en spelen? Swing je de pan uit? En kun je repeteren op de donderdagavonden in de oneven weken in Tricht (nabij Geldermalsen)? Dan zijn wij op zoek naar jou! We hebben namelijk een vacature 2e en 3e trombone en 4e trompet. Onze bigband speelt vooral swingmuziek uit de 40' en 50'er-jaren en heeft regelmatig leuke optredens. Misschien goed om te weten, bij ons hoef je geen contributie te betalen. Heb je interesse? Neem contact op met de muzikaal leider van de band, Sylvie de Lyon, s.de.lyon@xs4all.nl

Cultuurprijs Geldermalsen

Op 27 november 2003 vond de feestelijke uitreiking plaats van de Cultuurprijs Geldermalsen 2003.

Uit handen van wethouder Cor Gradisen en in het bijzijn van de cultuurprijscommissie, oud-winnaars, raadsleden, fans en andere belangstellenden, mocht orkestleider Teun de Wit deze prijs, bestaande uit een oorkonde, een juryrapport en een bedrag van maar liefst € 600,-- in ontvangst nemen.

De Cultuurprijs werd voor de tiende keer uitgereikt. Vandaar dat de bijeenkomst opgeluisterd werd met een aantal voordrachten door oud-winnaars. De muziek tijdens de uitreiking werd uiteraard verzorgd door Sweet Blossom Orchestra zelf.

Juryrapport

Sweet Blossom Orchestra kan je niet ontgaan. Gedurende een seizoen moet je ze haast wel een keer zien en horen. Tijdens de Rode Kruis Bloesemtocht of het Lingefestival bijvoorbeeld, waar ze het afgelopen jaar prominent aanwezig waren. Op een andere plek kan ook. De bigband speelt minstens zo'n tien keer per jaar.

In willekeurige volgorde een aantal opmerkelijke optredens:

Voor de Business School Nederland in Buren
In de Rotonde in Enspijk
Tijdens een jazzmiddag in restaurant Den Tol in Meteren
Op het Tiels Jazzfestival
In de Batouwe in Buurmalsen
Op kasteel De Wijenburg in Echteld, tijdens hun 10-jarig bestaan
Tijdens het mega vaarspektakel Friesland Vaart
En in de Gooise Jazz Club 'Langs de lijn'
Het is duidelijk dat Sweet Blossom Orchestra als bigband een belangrijke plaats heeft ingenomen. Niet alleen in onze eigen regio, maar ook daarbuiten. Het is een orkest met muziek waar je op kunt dansen of naar kunt luisteren. De strakke arrangementen steken tijdens een festival vaak hoog uit boven andere orkesten.

Qua repertoire en klankkleur kan dit orkest zich meten met menig orkest uit de veertiger en vijftiger jaren. Geïnspireerd door de muziek van Count Basie, Duke Ellington en Glenn Miller speelt Sweet Blossom Orchestra vol overgave stukken in oorspronkelijke, maar ook eigentijdse arrangementen. Of het nu gaat om echte dansnummers zoals het bekende 'In the Mood', ballads als 'Georgia' of concertstukken zoals 'Maids of Cadiz', Sweet Blossom Orchestra speelt het met zoveel enthousiasme en overgave dat het wel aanstekelijk moet werken.

Bigbands zijn zelden professioneel betaalde orkesten. Alleen in Engeland bestaat de traditie waarbij je in dit genre je brood kunt verdienen. Enerzijds is dat jammer, anderzijds komt dat goed uit. De Cultuurprijs Geldermalsen is immers een prijs die bestemd is voor een opmerkelijke groep of persoon binnen de amateurkunst. Voor Sweet Blossom Orchestra is dat geen enkele belemmering. De band is een enthousiaste club muzikanten die volledig pro deo meewerken. De stichting heeft als doel de bigbandmuziek in de regio te promoten en daar zijn ze volledig in geslaagd. Bovendien zijn plezier en sociale contacten belangrijke ingrediënten.

Dat wil niet zeggen dat het orkest geen professionele aanpak kent. Integendeel. De band heeft een eigen website en alweer twee jaar geleden kwam hun eerste CD 'Out of the Basement' uit, wat een prachtig resultaat genoemd mag worden. Een hele gevarieerde CD met maar liefst dertien nummers, waaronder Opus One, Mas Que Nada en Autumn Leaves.

Begin volgend jaar bestaat Sweet Blossom Orchestra twaalf-en-een-half jaar. De toekenning van de Cultuurprijs 2003 komt dan ook op een passend moment en is volgens de commissie zeer verdiend.

Het jubileum zal volgens de website niet onopgemerkt voorbij gaan. De groep beraadt zich nog op dit heugelijke feit. Wat er gebeuren gaat blijft nog een verrassing. Opmerkelijk is dat in alle publiciteit rond de CD 'Out of the Basement' steeds gesproken wordt over 'de eerste CD', wat doet vermoeden dat een tweede CD een heimelijke wens is. Misschien dat de toekenning van de Cultuurprijs Geldermalsen 2003 een aanleiding mag zijn, om hier ook daadwerkelijk aan te gaan werken.

C.J. Gradisen
R. Baars
C. Scholts
L. van Gellicum
P. Verbeeck
R. Strik

VOLG HET LAATSTE NIEUWS OP FACEBOOK